Wetenschappelijke artikelen MBCL

De resultaten van het MBCL-onderzoek dat het CIP i.s.m. onderzoekers van het UMCG en o.l.v. Agna Bartels verricht hebben is nu gepubliceerd in het wetenschappelijke periodiek Mindfulness, klik hier om het artikel te kunnen lezen.


Anne Speckens en haar team doen aan de Radboud Universiteit onderzoek (de eerste ‘Randomised Controlled Trial’ or RCT) naar MBCL bij cliënten met terugkerende depressie die al een MBCT training hebben gevolgd. De eerste resultaten hiervan zijn vorig jaar door Rhoda Schuling in Chester gepresenteerd tijdens de jaarlijkse internationale mindfulness-conferentie georganiseerd door het Centre for Mindfulness Research and Practice van Bangor University. Deze resultaten zijn veelbelovend, met een significante groei in mindfulness en zelfcompassie en een vermindering van depressieve symptomen. Veel van de data moeten nog verder worden verwerkt, klik hier voor het protocol artikel, dat gepubliceerd is in Contemporary Clinical Trials.


‘Compassietraining bij een heterogene groep ggz-cliënten: een haalbaarheidsstudie’. Klik hier voor dit door Agna Bartelds geschreven artikel  in GGzet Wetenschappelijk (2017, 1e uitgave).scientific-research